Erbjudande inom PR

Utmaningen ligger i att få din nyhet så synlig som möjligt. Med ökad konkurrens och mediefragmentering blir kommunikationen med nya och befintliga kunder mer komplicerad. Många är reklamtrötta. En annons kan förvisso vara trovärdig. Ännu högre trovärdighet når du genom att kommunicera samma budskap genom en journalist.

PR-plan för att kunna agera professionellt

Vi tar fram en plan kopplad till dina egna marknadsinsatser. I denna ser vi över mål, målgrupper, nyhetsvinkling mm. En välgjord PR-plan ger dig budskapen i kommunikationen och undersöker riskerna i ditt företag. Kortsiktig detaljerad PR-plan med kartläggning av nyckelgrupper, kanaler, budskapsfokusering, projektledning, möten och avstämning.

 • Kostnad för mindre bolag 1-15 anställda: 28 900:- exkl. moms
 • Kostnad för bolag med fler än 16 anställd: 49 000:- exkl. moms

Medielista för framtagning av specifika journalister i Sverige

Med kraftfulla verktyg kan vi headhunta unika journalister och bloggare som skrivit om ditt specifika ämne de senaste månaderna. Vi skapar en särskild medielista utifrån ert budskap för att direkt nå utvalda medier och journalister inom medierna t ex vill du söka på drömforskning får du reda på vem/vilka journalister som skrivit om detta.

 • Kostnad: 4 900:- exkl moms

Medielista för framtagning av specifika journalister i olika länder

Vi kan också identifiera och ta fram specifika journalister från andra länder och skapa en särskild medielista för att direkt nå utvalda medier och specifika journalister inom medierna.

 • Kostnad: 6 500:- exkl. moms per land

Stärk varumärket med tävlingar på t ex Facebook

Tillsammans med vår partner Meltwater skapar vi interaktiva kampanjer, tävlingar och utlottning. Med nättävling kan du dels engagera dina nuvarande kunder till att bli mer aktiva på t ex Facebook, dels intressera nya kunder att via andra kanaler besöka t ex din Facebooksida, där de hittar en tävling. En tävling skapar interaktivitet mellan dig och dina kunder och får dem att dela med sig till andra. Vi står för utformning av tävlingar och priser samt administration Du har också möjlighet att enkelt mäta tävlingarnas genomslag och få samma nättävling på olika språk.

 • Kostnad: 65 000 kr exkl. moms (om du vill ha samma tävling på olika språk, begär offert!)

Pressmeddelande/pressinbjudan

Våra erfarna skribenter vet vad som är intressant för mottagaren, dvs. nyhetsredaktören/ journalisten ur ett intresseväckande nyhetsperspektiv. Planering, research, skribent som utarbetar pressmaterialet och intervjuar.

 • Kostnad: 7 000:- exkl. moms

Nyhetsvideo för rörlig publicering i de sociala medierna

För att synas och höras gäller det att du sticker ut, att du gör något utöver det förväntade. Komplettera ditt pressmeddelande med en film för att uppmärksamma ditt budskap. Det är mer troligt att någon delar en videofilm vidare till andra än att de delar ett pressmeddelande. Använd nyhetsvideon för kontraktssignering, produktlansering, presskonferens direkt i ert nyhetsbrev, lägg upp den på er hemsida, Facebook, YouTube eller varför inte låta den visas i kön i mataffären?

 • Kostnad: 18 900:- exkl. moms

Distribution och publicering för att få Word of mouth

Plattformen vi använder för publicering av pressmaterial når många av de frilansande journalister som man vanligtvis inte når. Vi lägger in tags, ord som är relevanta för er och relaterat material som t ex bilder, video, faktablad, intyg, mm för bättre sökbarhet på internet. Publiceringen omfattar också distribution till era egna medielistor och headhuntade journalister. Allt pressmaterial kan direkt synkroniseras och överföras till era sociala medier t ex Facebook, Twitter, Flickr, YouTube och Wordpress. Vi kan också lägga till specifika kanaler där du med säkerhet blir publicerad.

 • Kostnad: 4 500:- exkl. moms

Strategisk bearbetning av journalister under och efter publicering

De mest intressanta journalisterna kan vi strategiskt pressbearbeta för att påverka dem. Dock kan vi inte garantera att någon kommer att publicera pressmeddelandet. Chansen är däremot stor att ni blir ihågkommen bättre om vi ringer mellan 4-6 journalister. Dessutom får ni statistik från utskicket via MyNewsdesk och mediebevakning via Meltwater som Jansäter Kommunikation sänder löpande ca en månad framöver.

 • Kostnad: 4 900:- exkl. moms

Omvärldsbevakning/mediebevakning för att få relevant information

Med våra verktyg håller vi koll på publiceringen. Vi har verktyg som kombinerar kraftfull sök- funktionalitet med djupgående analysmöjlighet för att skapa omfattande internationell och lokal täckning. Du får tillgång till relevant information, överblick över trender samt kartlägga pressaktivitet, identifiera målgrupper mm. Det är viktigt att följa några månader efter distributionen för att ha koll på publiceringen i medierna. I fackpress kan det ta tid innan man ser ett synligt resultat med tanke på långa pressläggningstider och månads/kvartalsutgivning.

 • Kostnad för 3 månaders bevakning: 3 400 kr exkl. moms
 • Kostnad för 6 månaders bevakning: 5 800 kr exkl. moms

Analys för att följa medias hantering och mäta värdet av insatser

Baserat på omvärldsbevakning som sträcker sig 6 månader tillbaka i tiden kan vi ta fram kvantitativ och kvalitativ statistik. En sådan översikt kan användas i olika sammanhang för att öka den interna och externa profileringen t ex stimulera försäljningen, öka arbetsglädjen mm.

 • Begär offert!

Utbildning i grundläggande PR – Vad är PR och hur använder jag det?

Under två halvdagar får deltagaren insyn i PR som marknadsföringsverktyg. I relation till reklam, event och sociala medier. I programmet ingår: hur fungerar media och vad gör en redaktion/journalist, nyhetsvärdering, nyhetsvärde för journalister och vad skulle kunna bli en nyhet? Målformulering och målgrupper. Vi går igenom grunderna i att skriva pressmeddelande med hemläxa. Hur publiceras och distribueras pressmaterial med framgång och hur sker uppföljning och utvärdering.


 • Kostnad: 5 900:- per deltagare exkl. moms

Kontakt Pia Jansäter, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 0709-83 77 80 eller Linn Karlsson, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 0736-59 41 66

 • FacebookLinkedInYouTubeTwitter
 • Anmälan till nyhetsbrev
  Namn
  E-postadress